Теорія і практика – поруч!

02.04.2023 | 13:48

30 березня 2023 р. на базі СЗШ N68 м. Львова (директор – Гнус  Павло) відбувся науково-практичний семінар вчителів школи та викладачів кафедри початкової та дошкільної освіти ЛНУ імені Івана Франка: «Школа повного дня – крок у майбутнє. Діяльність вчителів та студентів-практикантів у ШПД». Семінар проходив у контексті укладеної угоди про співпрацю між колективом школи та факультетом педагогічної освіти Франкового університету.

Вчителі школи І ступеня не лише розповіли гостям про практичні та теоретичні аспекти діяльності у міському проєкті Школа повного дня (заступник директора – Ягодинська Вікторія), а й провели майстерки з різних видів навчальної, дослідницької, розвивальної діяльності, які є визначальними в Новій українській школі (Наталя Андрієнко,  Ольга Гук, Галина Ковбак, Вікторія Маргаль, Наталя Моос, Антоніна Подолян, Ольга Рибак).

Майстерне і невимушене поєднання як загальновідомих, так і інноваційних сучасних освітніх технологій (цеглинки LEGO, відео-матеріали YouTube, презентації та апробація навчальних матеріалів різного формату, інтелектуальна гра «Квіз» (quiz) тощо) дали можливість на декілька  годин «зануритися» у світ навчання, яке може і має бути позитивним, захоплюючим, сповненим магії щоденних маленьких відкриттів (ранкова зустріч, рефлексія, щоденник вражень, презентація-знайомство, музичні руханки, учнівські проєкти, тематичні бесіди…).

Одним із напрямів зустрічі був аналіз співпраці вчителів початкової школи зі студентами спеціальності 013 Початкова освіта, які проходять педагогічну практику на базі школи. Дякуємо вчителям школи за готовність ділитися досвідом, навчати інших, за створення чудової атмосфери взаєморозуміння та підтримки, за можливість повчитися самим.

Професор Наталія Мачинська, асистент Ольга Рибак.